Робърт Алън е един от кралете в маркетинга, автор на множество книги, сред които и "Милионер за минута", ни учи да мечтаем. В една от презентациите си ни кара  да си представим мечтаната от нас къща, но не просто да си я представим. Да слезем от колата си пред къщата, да се разходим по прясно подстриганата морава, да усетим мириса на прясно окосена трева, след което да отворим входната врата, да чуем любимата си музика, носеща се от невероятно скъпата озвучителна система, да отидем до кухнята и да усетим уханието на чудесно приготвяната от нашият готвач вечеря, да слезем до избата и да усетим студа на бутилките, докато избираме вино за вечеря. Защо ли? Умеем ли да мечтаем, ще можем да сбъднем мечтите си.

Джон Макрай бил шофьор на камион, но през целия си живот мечтаел да лети. Той се опитал да се присъедини към военно-въздушните сили, но заради лошо зрение го дисквалифицирали. Така, че един ден той взел нещата в свои ръце.

Той слезнал до местния военен магазин и купил четиридесет и пет големи балони и резервоар с хелий. Той надул балоните, прикрепил към тях един стол (който той временно завързал за джипа си), взел със себе си въздушен пистолет и сандвичи и се откъснал от джипа.

Джон се изкачил по-бързо и по-високо, отколкото е очаквал, и за броени минути стигнал височина 3300 метра! Сега уплашен да стреля по някой от балоните на такава голяма височина, Джон останал там четиринадесет часа.

В крайна сметка той се озовал в коридор за Международно летище Лос Анджелис. Пилот на ПанАм се обадил до кулата, за да съобщи за един тип на стол, който има пистолет в скута си.

Накрая Военноморските сили изпратили хеликоптер и го спасили.

Щом Джон бил отведен от властите, един репортер го попитал: "Г-н Макрей, защо го направихте?"

Лари отговорил: "Ей, ако искате да превърнете Вашите мечти в реалност, не можете просто да седите."

Не е ли това на истината? Тази мисъл ми остана в главата след един филм, който гледах. Искам да Ви преразкажа картината от нея. В една голяма тъмна зала има стотици и стотици хора, чакащи да чуят речта на човека с с най-големите приходи. Той е върха на върховете. Те всички са там и чакат да чуят съветите му за това как да станат суперзвезда като него. Осветлението се затъмнява и единственото нещо, което се вижда е една точка от прожектора на подиума. След това той излиза и казва това:

"... Ако вие нямате мечта, ако аз нямам мечта, как ще си сбъднем мечтата?”

"Какво е необходимо за достигането на това ниво на успех? От какво сте склонни да се откажете в осъществяването на вашата мечта? Спрете да се шегувате със себе си. Следвайте това, което искате. Няма компромиси при мечтите. Компромисът е извинение за лежане пред телевизора с дистанционното управление и чаша бира, гледайки как някой друг бяга с мечтата ти.

Ще ми направите ли една услуга. Да не се събудите една сутрин, когато косата ви ще е посивяла, ластикът около талията Ви се е скъсал, с крем за бръснене по цялото лице и се запитате: "Какво съм правил през последните 30 години? Това не е моят живот. Това не е мястото, където се намира моята страст." Не се страхувайте от собствените си амбиции. Ако другите хора Ви дърпат назад тогава вие не я желаете достатъчно силно и не ми казвайте, че я желаете.

Другите хора не могат да Ви спрат да мечтаете. Вие се спирате. Вие продължавате по свой собствен начин, защото се страхуват от това, което може да стане, дори и ако това нещо е прекрасно."

Тази книга ще ви позволи да създадете прекрасен, прекрасен ТИ. Дейл Карнеги е казал: "Всяка идея, която избирате да пазите в ума си ще започне да се формира под най-удобната физическа форма."

Къде мечтите стават реалност

Има нещо тайнствено и магическо за теб. Всеки ден, картини на на големи и грандиозни събития се превъртат през прекрасния Ви ум. Вие имате мечти ... Вие винаги сте имали мечти, колкото и назада да се връщате в спомените си.

Вие мечтаете за това кой бихте искали да "бъдете".

Вие мечтаете за неща, които бихте искали да "направите."

Вие мечтаете за това, което бихте искали да "имате."

Вие мечтаете за места, на които бихте искали да "отидете.”

После ... точно толкова мистериозно като тези красиви картини на един по-проспериращ живот се появяват, нещо вътре във Вас ги кара да избледняват. Мисли запълват Вашето съзнание и Вие получавате знание. Вие се убеждавате, че те са само мечти. Те не са истински, не може да бъдат истински! Би било хубаво, много хубаво, но психически Вие се връщате към това, което действително е вашата реалност. Вашият материален свят отново е в контрол и ще продължите да бъдете играчка на външни сили. Периодично ще имате Вашите "паузи на мечтите", но те са само паузи на мечите.

Но дълбоко във Вас тази малка искра надежда винаги е там - може би ... просто може би.

В тази книга ще се научите как да направите мечтите си реалност. Това не е просто система от инструкции ... това е преживяване - едно великолепно преживяване. Вашите лична ефективност ще се умножи, ще удари нови висоти. Всички мисли или чувства на нефективност или малоценност ще бъдат разрушени. Резултатите, които ще постигнете, ще бъде трудно да си представите.

"Икономическата производителност на човечеството през по-малко от сто години, вече надхвърля икономическия доход от предходните сто века."*

Пол Зейн Пилзер

 

Магическо мислене: Ключът към успеха


Бил Джордж, моят финансов ментор, ми каза да седна и спеодели как неговият ментор – Лил Шон му е повлиял. Бил е бил пожарникар. Да бъдеш пожарникар е сигурна работа. Като пожарникар Бил изкарвал 40000 долара годишно – добра сума за тогава. На него не му се налагало да работи много и него не можел да бъде уволнен. Вместо да бъде задоволен от това, Бил прочел една малка книга, която бързо станала бестселър „Мисли и Израстни Богат” от Наполеон Хил.
Бил взел книгата при сърце и я изучил, както някои хора изучават Библията и не след дълго убедил сам себе си, че той може да постигне неговите желани по-високи доходи като промени начинът си на мислене. Той решил, че може да притежава 250000 долара. Освен това решил, че трябва да напусне работата си на пожарникар. Хората мислели, че той е откачил. Никой не напуска работата си на пожарникар. Това било абсурд! Така и било – бивш пожарникар си поставя за цел да има 250000 долара в банката. Просто стоейки на безопасната страна, на Бил щяло да му се наложи да работи десет години, за да постигне тази сума.
Но на него не му отнело десет години. Всъщност от пожарникар, който изкарва 40000 долара, той станал предприемач, който изкарва 1250000 долара и го постигнал само за 12 месеца. Той бил толкова шокиран от резултата, че не осъзнавал какво му се е случило. Той не бил сигурен защо постигнал такъв огромен успех. Всичко, което знаел е било, че последвал пътя начертан в тази малка книга и той спечелил.
След няколко години той срещнал човекът, който щял да стане неговият ментор – Лил Шон. Той разказал на Лил за неговия колосален успех и му казал, че не знаел му се е случило. Лил му обяснил концепцията “StickPerson” за 15 минути. Тази проста идея, която ще Ви обясня скоро била измислена през 30-те години на 20-ти век от др. Труман Флийт. Тя обяснявала сбито защо Бил е пожънал такъв успех.
Когато Бил обясни концепцията на др. Флийт на мен аз нямах много голям финансов успех., но когато аз хванах идеята, когато сграбчих силата на тази малка диаграма, моят живот (и банкова сметка) израснаха страшно бързо. Това ми позволи да увелича дохода си с повече от 1000000 лева.

Умът не е „нещо”
Умът е активност
Умът е създател на образи
Умът оперира от закон


Универсалните закони

Има някои закони, които са универсални. Те винаги са важали. Те действат без значение дали ги знаете или не. Законите работят безгласно за всеки и без значение на нищо. Силата на гравитацията съществува между всички обекти. Това е универсалният закона за гравитацията. Така, че без значение кой сте, силата на гравитацията ще Ви издърпа към земята. Същото важи и за универсалните закони в тази книга. Законите афектират на всеки човек по един и същи начин. Важно е да разберете тези мощни инструменти, които ще Ви позволят да получите това, което искате от живота.
Избор, не шанс, определя съдбата.


Законът за посяването и пожънването

Законът за посяването и пожънването е първият от универсалните закони. Това е законът на причината и следствието. Каквото и да посееш в градината ще произведе реколта. За всяка причина има последствие. Използвайте този закона като Ваше предимство. Вие ще менажирате каквото посявате и ще менажирате каквото пожънвате. Каквото посявате е причина, каквото пожънвате е последствие.
Каквото впечатлява ума
трябва да бъде изразено от тялото
.
Ако посеете мисли за бедност във Вашето подсъзнание, познайте какво ще получите? Ако посеете мисли за градене на имане и просперите
т, Вие ще произведете каквото отглеждате в съкровищницата на Вашия ум. Каквото и да посееш, това ще пожънеш. Вие не можете да отглеждате един вид семе и да произведете друг вид реколта. Това е законът. Ако посеете зърно, зърно е това, което ще получавате всеки път. Вие не сте по-различни. Вашият прекрасен подсъзнателен ум е точно същия.

Законът за полярността

Този универсален закон е мощен. Аз го използвам всеки ден от моя живот. Има две страни на всичко в природата освен на гравитацията. Всяко събитие в живота има своето противоположно, всяка ситуация може да бъде погледната от две страни. Ако нещо е много лошо тогава то притежава потенциала да бъде много добро. Ако една ситуация е ужасна, то тя може да бъде фантастична от друга страна. Вие не можете да имате вътрешност без външност. Не може да бъде дълъг път нагоре, а да не бъде дълъг път надолу. Ако имате вътрешността на една книга, не можете да имате външната част. Има две страни на абсолютно всичко. Защо толкова много хора се фокусират само на едната страна?
Вие сте свободни да изберете това, върху което искате да се концентрирате. Разберете това: ако Вашата ситуация е мрачна и бедствена, или лоша и тъжна, грозна и подла, тя има възможността да бъде напълно фантастична. Без значение къде сте днес всичко, които откриваш се влияе от законът за полярността, който казва – има две страни на това. Започнете да тренирате себе си да виждате доброто във всичко. Започнете да тренирате себе си да виждате противоположното. Има две страни на всичко.
Когато Доналд Тръмп беше с дълг от 981671000 долара (това са почти един милиард долари) мислите ли, че Доналд се е притеснявал, че отново ще скочи нагоре? Не. Той е разбрал, че ако нещо е лошо, то то притежава възможността да стане много добре. Във всичко има две страни и аз се научих да мисля, да тренирам и дисциплинирам себе си да виждам доброто в една ситуация, защото то е винаги там. Законът за полярността е много мощен закон.


Законът на покълването

Този закона казва, каквото и да е посадено изисква някакво време преди да даде плод. Всяка идея, всичко, което посадите изисква определно действие, определено време преди да се реализира резултат. Вие трябва да посадите Вашите идеи, да ги изчакате да покълнат, да им дадете много енергия и след това ще пожънете наградите.
Единствения начин нещо да израстне е, ако то получи енергия. Вие трябва да приложите много енергия, но бъдете търпелив. Вие ще получите каквото изберете, но трябва да му дадете малко време. Понякога хората стават нетърпеливи, когато те искат да получат по-големи доходи. Ако не се получи в първите няколко дни или първите няколко седмици, те се отказват. Те обикновено обвиняват някой като мен, който им обяснява неща, които не работят. Те не работят, защото те не разбират закона за покълването. Вие не можете да задължите нещата да станат. Ако посадите морков, не е добра идея да седите там и като се появи някой малък израстък от земята да се опитате да го дърпате по малко всеки ден. Това няма да накара моркова да расте по-бързо. Каквото Вие трябва да направите с някои от тези идеи, особено с тези идеи за правене на богатство, е да се отпуснете и да ги оставите да си поемат по пътя. Ще се получи, само трябва последователно да се прилага енергия през времето. Така, че продължавайте да давате енергия и да бъдете търпеливи. Запоменте, силата обръща процеса. Това ще изиска малко мислене и малко промяна и това е процес, който ще се случи, но Вие трябва да разберете закона на покълването.
Енергията тече до там, до където отива концентрацията.


Законът за вибрацията

Това е мощен закон. Всичко на планетата вибрира. Мислите са вибрации. Това е толкова езотерично, колкото аз ще покажа, но нека го погледнем: мислите са неща и всяко нещо вибрира с различна честота. Някой, който изкарва 30000 лв. годишно мисли 30000-левови мисли, докато човекът, кото изкарва 3 милиона годишно мисли 3-милионни мисли. Това е добро заключение, няма ли да се съгласите?
Това, което ние трябва да направим е да издигнем нашето мислене на по-високо ниво така, че да можем да „вибрираме” с много по-голяма честота. Вие трябва да мислите на по-високо ниво така, че да имате възможността да виждате и привличате определени неща във Вашия живот.
Нека Ви илюстрирам законът за вибрацията. Имам приятел, чийто доведен брат продава екзотични коли. Той ме викна един ден и каза: “Трябва да видиш тази кола. Тя е красива.”
Наистина, беше фантастична. Беше златист Мерцедес. Беше уникална. Аз я видях и я купих веднага. Една от основните причини за покупката ми беше, че никога не бях виждал златист Мерцедес преди. Красотата за мен беше, че има толкова малко такива наоколо. Той я докара на следващия ден. Докато я карах вкъщи, аз се чувствах като за един милион. Но докато се прибирах вкъщи, видях още шест мерцедеса не по-лоши от моя.
Вие сами виждате, това е, което моят ментор нарича клетка на разпознаване. Аз никога не съм имал клека в моя мозък наречена златист мерцедес. Аз може да съм виждал хиляди от тях, но никога не съм имал клетка на разпознаване. Никога не е имало вибрация вътре в мен наречена златист мерцедес, докато аз не си купих такъв и след това ги видях навсякъде.
Аз започнах да мисля, че е същото като става въпрос за изкарване на пари. Ако не вибрирате на високо-доходни нива, никога няма да видите идеи за един милион. Ако се задоволявате с малко, никога няма да видите възможности да изкарате повече.
Променете Вашата вибрация и ще промените Вашите резултати. Идеите за един милион са в резонанс с вибрациите за един милион. Ако искате по-добри резултати, променете вибрациите си. Ние привличаме тези неща, с които резонираме така, че променете Вашия резонанс.
В една книга “Защо не аз?” Пол Монаган говори за купуване на костюм за 1000 долара, когато той не е могъл да си го позволи и как той го карал да се чувства като за един милион. Вие трябва да се настроите на добра вибрация. Намерете най-добрия ресторант и най-добрия хотел във Вашия град и ходете там често. Настойте себе си на вибрация за един милион и ще видите; Вие ще започнете да привличате и виждате идеи за един милион навсякъде около Вас. Изкарването на пари е игра, ако знаете как да настоите себе си на правилната вибрация. Аз съм имал много предизвикателства в моя живот. Имало е времена, когато е изглеждало все едно всичко ще се срути и понякога е ставало така. Но знаете ли какво? Аз никога не съм бил притеснен, защото без значение какво се е случвало във физическия свят, аз винаги съм вибрирал на по-висока честота отвътре.
За каквото си мислите, това се получава.
Каквото и да Ви впечатлява, трябва да бъде изразено. За каквото и да мислиш, това получаваш. Внимавайте какво мислите. Никога не мислете за това, което не искате. Не говорете за това, което не искате. Не се занимавайте с идеи, които не сиакте да се появяват на платното на живота Ви. Не стойте просто клюкарствайки и мърморейки, оплаквайки се и потискайки се като други хора. Ако не го искате, не мислете и не говорете за него. Махнете го от главата си. Вие имате възможността да избирате.


Стратегия 1-1:
Използвайте концепцията „Stick person”.


На какво прилича Вашият ум?

Вие сте родени с най-изтънчения и сложен инструмент, който планетата някога е знаела – Вашият изключителен ум. Много малко хора знаят какво е умът, как да го опишат или как да го променят завинаги. Наистина, всеки казва, че трябва да си промените мисленето, но никой не Ви казва какво е той, как изглежда и как точно да го променят.
Ние не сме родени с инструкции как работи мозъка и как да се увеличи употребата му. Без тази информация хиляди хора се лутат през празните коридори на мечтите, постоянно с надежда, но рядко с резултат.
Ние вярваме, че сме открили най-добрата концепция в света днес, за да опишем ума, как работи и как да го промним. Красотата на този модел е, че не е трудно да се разбере.
Концепцията „Stickperson”, за която говорихме по-рано е открита още през 30-те години на 20-ти век от др. Флийт, създателят на концептуалната терапия. Той излезнал с идеята, че ние имаме 3 нива на съществуване: Съзнателен ум (част 1), Подсъзнателен ум (част 2) и Тяло (част 3). Както ние мислим в изображения, Флийт открил изображение на ума.


Част 1 – Съзнателният мозък

Това е частта от Вас, която мисли. Вие имате способността да избирате на кои мисли да обръщате внимание. Това е мястото, където се формулират идеите. Вие докарвате информация в тази част на ума си чрез петте си чувства.
Вашата свободна воля стои тук. Болка, удоволствие и ограничения също са тук. Тази част от Вашия мозък служи за филтър за това, което Вие ще разрешите да бъде изразено в подсъзнателния ум.
Съзнателният ум е направен от шест ментални мускула. Някои хора ги наричат Вашите по-висши умения. Наистина няма значениа как ги наричате. Това, което е добре да се запомни е, че те са част от Вас и Вие можете да развиете всяко, за да създадете повече разбиране във Вашия живот и да подобрите резултатите си.


Възприятие

Вие можете да развиете способността си да виждате Вашия свят различно. Вие можете да определяте как обстоятелствата ще определят Вашия живот. Вие можете да развиете по-добри начини за възприемане на Вашата реалност.

Въображение

Има едо мощно течение във Вас, което може да ви позволи да създавате големи идеи. Силата на Вашето въображение е по-мощна от всички ядрени сили в света днес. Способността да мечтаем е най-вероятно един от най-непълноценно използваните инструменти на наше разположение. Ако Вие сте като повечето хора, този мускул е смачкан още, докато сте били деца.

Воля

Това е мускулът, който Ви позволява да се концентрирате. Повечето хора лесно излизат извън целта си, защото никога не са развивали този мускул. Вие имате силата да се фокусирате на Вашите цели и никога да не излизате от траекторията си, заради текущите обстоятелства, околна среда или ситуация.

Интуиция

Това често се гледа като на Вашето шесто чувство. Това всъщност е умствена способност. Вие имате способността да взимате информация чрез Вашата интуиция по начин, който е необясним за модерните науки. Странно, но изглежда, че жените имат по-добре развита интуиция, но мъжете задължително имат.

Памет

Вие имате перфектна памет. Вие никога не забравяте нищо. Вие може да се нуждаете от тренировки как да извличате информацията през Вашия съзнателен ум, но тя е перфектна.

Причина

Вие можете да мислите. Вие имате способността да приемата или отричате всяка мисъл; причината е това, което използвате, за да решавате. Много хора избират никога да не използват, да оставят да се развива, този мозъчен мускул. Жалко е, че не го правят. Светът щеше да е различен, ако го правеха.
Представете си, че се прибирате в къщи един следобед и градинката пред къщата Ви е залята с боклук. Ако сте като повечето от нас, най-вероятно щяхте да сте разстроен, но щяхте да го изчистите. По време на чистенето щяхте да се чудите кой би направил такова отвратително нещо.
След това си представете, че на следващия следобед се прибирате и градинката Ви пак е залята с боклук. Вие бихте били два пъти по-ядосани, отколкото сте били миналата вечер, но щяхте да я почистите пак и пак да се чудите: “Кой би направил такова нещо?”
Сега си представете трети следобед, прибирате се и градинката
Ви пак е покрита с боклуци. Този път решавате, че Ви е дошло до гуша. Вие си обещавате, че ще сложите край на това разрушение. Вие най-вероятно бихте взели каквито и да било мерки, за да спрете тази лудост.
Сега помислете за всичкия боклук, който е изипан на най-великата градинка в света – Вашият мозък. Повечето хора позволяват боклукът да бъде стоварен в техните умове и отказват да направят каквото и да било по въпроса. Боклукът, за който говорим е негативното мислене. Ако не сме внимателни, лесно е да позволим на другите да ни замърсят ума.
Вие трябва да пазите предната градинка на ума си. Инструментът, който трябва да използвате се нарича причина. Вие можете да използвате Вашата причина, за да приемате или отказвате коя да е идея. Вие не трябв да си позволявате да се затормозявате от гадни мисли. Гледайте винаги да сте вдигнали гарда. Вие сте отговорни з това дали той си върши работата.
Вие ставате това, за което съзнателно мислите.
Ърл Найтингел


Част 2 – Подсъзнателното мислене

Тази част е определено най-изключителната. Това е Ващият център на силата. Всяка мисъл, която Вашия съзнателен ум решава да приеме, тази част трябва да я е приела с голямо желание. То няма способността да откаже.
За всяка идея, която се породи от Вашия съзнателен ум, Вашият подсъзнателен ум ще създаде каквото е нужно, за да запълни картината. Ако имате картини на бедност във Вашия съзнателен ум, тогава Вашия подсъзнателен ум ще създаде точно това в реалността, като по програма.
Всички Ваши предишни настройки от родители, учители и авторитетни фигури се намират тук. Каквото впечатлило тази част на Вашата личност, ще бъде изразено през единственото средство, през което той може – Вашето тяло.


Част 3 – Вашето тяло

Тази част от Вас е най-малката часто от това, което сте всъщност. Това е частта, която изразява това, което се случва вътре. Вашето тяло никога не лъже.
Каквото е във Вашия ум ще се изрази във физическата страна на нещата през Вашето тяло. Вашето тяло е инструмент на умът Ви; то материализира точните картини, които създава умът Ви. Това провокира поведение. Поведението и действията определят резултатите. Искате по-добри резултати? Променети си поведението. Искате по-добро поведение? Променете картините във Вашия подсъзнателен ум. Как да направите това? Променете картините във Вашия съзнателен ум.
Вие или избирате Вашите мисли или ги приемате от външен източник. Тези мисли се развиват в картини или идеи във Вашия съзнателен ум. Вие след това впечатлявате Вашия подсъзнателен ум с тези картини, което предизвиква чувства. Чувствата причиняват действия, а действията – резултати.


Нивата на фермера

Съзнателният ум е като фермер, който решава какво да засади в неговата нива. Подсъзнателният ум е като нивата на фермера. Тя няма никакъв избор какво ще бъде засадено. Когато фермерът посади семе от царевица, ще поникне царевица на нивата. Когато се посади семе от глухарче в нивата на фермера, фермерът ще отгледа глухарче.
Би било глупаво да мислите, че ако се посади семе от глухарче, от земята ще поникне стрък царевица въпреки, че много хора мислят, че това ще се случи в техния живот. Когато мислите отрицателна мисъл или се концентрирате на картини за неуспех, резултатът за Вас ще бъде неуспех.
Вие избирате какви семена да засеете чрез мислите, които са Ви в главата. Вече не е възможно да мислите негативни мисли и да пожънвате положителни резултати, както е за един фермер, който посажда глухарче, а пожънва царевица. Някои хора са били безразлични в това, което са посаждали през годините и сега имат нива пренаситена от плевели. Ще отнеме малко време да се почисти нивата. Започнете да садите царевица още сега и скоро ще имате богат и изобилен добив.
Ние си нямаме никаква идея как силите на природата превръщат един жълъд в дъбово дърво, но знаем, че това ще стане. Вашият подсъзнателен ум използва всички сили на природата, за да произведе резултати.
Вече не е по-трудно да засадите семе от царевица, от колкото да посадите семе от плевел. Подсъзнанието е слугата на човек; научете се как да го използвате като му давате команди, които ще произведат резултатите, които искате.
Започнете като задавате някои критични въпроси. Качеството на Вашия живот е широко определено от качеството на въпросите, които задавате. Започнете да мислите по-ефективно. Използвайте следните въпроси, за да завъртите топката:
Защо живеете от заплата до заплата?
Какво са Ви наистина чувствата по отношение на текущата Ви работа?
Какво Ви пречи да развиете своя живот по начина, по който сте си обещали?
Как се чувствате, когато хората около Вас Ви противоречат на усилията да се развиете?
Как мислите, че „победителите” мислят за тях самите? Можете ли да мислите по същия начин?

Концепцията за капитана и екипажа
Стратегия 1-2:
Нека капитанът и екипажът да работят за Вас.


Това е една мощна концепция. Аз искам да мислите за Част 1 – Вашия интелект – като капитана и за Част 2 – Вашето подсъзнание – като екипажа. Хората могат да насочат техния подсъзнателен ум така, че да елиминира сумнението, създаде по-добри резултати, промени връзките и да привлече всичко, от което се нуждаят в техните животи. Как? Като използват концепцията за капитана и екипажа.
Капитанът е Вашия съзнателен ум. Когато Вие мислите за нещо, то се вижда като команда за екипажа. Целта на екипажа е да изпълни всички команди на капитана. Така, че когато си мислите „Аз съм толкова уморен”, Вашият екипаж интерпретира тази команда от капитана и създава умореност във Вашето тяло.
Може да е плашещо, но помислете за това: Всяка мисъл, която имате става команда за екипажа. Каквото и да си помислите, екипажът ще го чуе като заповед и ще се подчини на капитана. Той отговаря мигновено и автоматично като по часовник. Това е закон и то е винаги вярно. Екипажът отговаря на командата на капитана. Без значение какво казвате като капитана, екипажът ще го интерпретира като команда и ще предприеме действия, за да я изпълни. Екипажът има само една дума в речника си и тази дума е „ДА”.
Екипажът няма способността да отказва идеи. Каквото и да каже капитанът, екипажът се залавя за работа да го произведе в живота на дадената личност. Той няма способността да казва „Не”. Всъщност, той дори не отговаря на шеги. Хората казват неща като „Аз почти получих сърдечен удар” или „Убива ме да се чувствам така” или „Аз съм такъв загубеняк”.
Човекът, който прави 35000 на година праща мисли на екипажа си, които казват „Аз заслужавам 35000 на година” и това е, което екипажът произвежда. А аз направих това. Когато правех по 100000 на година започнах да казвам като капитан на моя кораб „Не, аз ще направя един милион”. След това екипажът започна да идва с идеи как бих могъл да направя това. Моят съзнателен ум започна да привлича в моя живот всяка идея, всеки човек и всяка връзка, за да изпълни командите. Това проработи за мен, то ще проработи и за Вас. Всеки път, когато кажете нещо, то се интерпретира от екипажа като команда и това винаги е работело. Това, което ще направим в този курс е да построим едно по-светло, по-добро, по-щастливо бъдеще за нас и нашите семейства.


Силата на Вашия ум

Аз знам, че някои от Вас смятат, че това звучи като някакъв фокус. Аз Ви казвам, че има повече сила във Вашия ум, от колкото можете да си представите и това е силата на Вашия ум, което произвежда резултатите Ви, каквито и да били - далечни, добри, лоши или безразлични.
Вие живеете на три нива на съществуване едновременно. Вие сте духовно същество, Вие имате интелект и Вие живеете във физическо тяло. Вие не сте тяло, Вие просто живеете в тяло. Вие не сте мозък, Вие използвате Вашия мозък. Кой сте Вие, всъщност? Вие сте духовно същество.
Вашата най-силната част не е физическата. Това е Вашата духовна част, Вашият подсъзнателен ум. Това е силата да създавате мисли, да накарате екипажът да работи по тези мисли и да направите немислимо количество от ресурси на Ваше разположение, които вече с във Вас. Повечето от нас са заключени в нашето физическо съзнание, но нашите физически тела са малка част от нашето същестевуване. Ние гледаме на нашите минали резултати, напр., колко ари сме изкарали миналата година и те диктуват мислите за това колко ще направим в бъдеще.
Ако бях направил това в моя собствен живот, все още щях да правя по 100000 на година. Само, че аз си промених мислите. Аз не се интересувам от това, колко съм изкарвал в миналото. Миналото не равно на бъдещето. Аз пратих това съобщение на екипажа ми и той произведе един милион и повече на година. Повечето хора гледат в техните банкови сметки и казват „Аз не мога да бъда милионер. Вижте колко малко имам в банката”. Вижте във Вашата сметка и визуализирайте това да бъдете милионер, карайки колата, която искате, имайки играчките, които искате, отивайки на места, на които искате да отидете и живеейки живота, който искате. Повечето мислят „Ще го повярвам, когато го видя”. Марк Виктор Хенсен е казвал в продължение на двадесет години „Повярвайте и ще го видите”.
Веднъж един човек ме попита „Аз мислех, че трябва да съм реалист?” Винаги се дразня, когато някой зададе такъв глупав въпрос.
Вие ми кажете какво е реалистичното от това, че моят доход порасна от 100000 на година до 100000 на месец? Много концепции идват от болни, нещастни и разорени хора. Така те оправдават какво се случва в живота им. Не бъдете „реалисти”.
Вашият съзнателен ум е закачен към Вашия подсъзнателен ум. Вашият съзнателен ум е като капитан. Вашият капитан отговаря и е свързан към Вашия екипаж, който би направил всичко, което искате. Екипажът е закачен към вселената. Няма никакъв лимит там. Аз не знам как това работи и ние няма да ставаме супер езотерични тук. Това няма да се превърне в дискусия по теология. Няма да отнемам време в разговори за Бог, вселената и космоса. Вие имате сила във Вас, която за повечето хора е скрита. Те никога не мислят наистина. Джеймс Алън казва:


Умът е върховната сила, която моделира и прави и човекът е ум. И колкото повече взима инструмента на мисълта и оформя каквото иска, довежда до хиляди веселя или хиляди болки. Той мисли тайно и това остава в миналото. Околната среда пък е огледало.Джеймс Алън, 1903

Това е върховна сила, която е на Ваше разположение и която Вие ползвате сега. Използвайте силата на Вашия ум, за да стигнете следващото ниво. Всичко започва като фантазия. В момента Вие четете това и мисълта да станете милионер може би е толкова дива, така извън въображението Ви, че Ви кара да се смеете. Не се тревожете за това. Всичко полезно започва като фантазия, като мечта.
Представте си! Този курс първо беше написан на лист хартия. И някой е имал мечта някой ден той да се качи на компютър. Това е фантазия преди тя да стане факт. Ако Вие държите една мечта достатъчно дълго и започнете да си играете с нея, тя се превръща в няколко теории за това как можете да я постигнете. Теории, върху които се е работило, които са се развивали и са били зареждани с енергия се превръщат във факти.
Има сила, която е на Ваше разположение във Вашия ум и ако Вие я използвате, тя ще има фантастияни ефекти върху Вашия живот. Ние ще насочим силата на нашите умове така, че те да произведат по-щастливи животи за нас и нашите семейства и ще помогнат да създадем един по-добър свят.


Капитанът

Вашият съзнателен ум е Вашия капитан. Капитанът дава команди на екипажа и е тяхна работа да изпълняват всяка заповед. Те приемат техните заповеди от капитана чрез мисли. Каквото мислиш се интерпретира като команда от капитана и екипажът тръгва да работи веднага, за да се подчини на капитана.

Екипажът

Вашият подсъзнателен ум е като Ваш екипаж, който съществува, за да се подчини на Вашите команди веднага и автоматично. Екипажът има речник от една дума. Когато Вие, капитанът, дава команда, екипажът винаги отговаря с единствената дума, която те знаят и тази дума е...

“Да! “Величествената сила на авторитетните фигури

Едно момиче дойде в моя офис и аз започнах да говоря за това как да си подобри финансовото състояние „Ти трябва да имаш свой собствен бизнес. Започни някаква работа от вкъщи. Заеми се да се грижиш за своите собствени неща. Ти никога няма да станеш богата като работиш за някой друг. Повечето от създадените милионери работят за тях си. Няма толкова много длъжности за един милион по света.”
Аз забелязах, че тя започва да се върти и да се чувства неудобно. Когато аз продължих и казах „Какъв е проблемът? Когато започнах да говоря да си бъдеш свой собствен шеф имам чувството, че те настъпих.”
„Баща ми е казал никога да не работя за себе си. Аз трябв да си намеря сигурна работа, да стоя там, да работя здраво, да уча здраво и да работя по много часове.”
Аз попитах „На колко си години?”
Тя каза „Аз съм на шестдесет и три години.”
Аз казах „На колко години е баща ти?”
Тя каза „Баща ми е мъртъв.” Това беше една шестдесет и три годишна жена, която слушаше баща си. Тя не беше способна да постигне каквото е искала да постигне в нейния живот, защото тя слушаше баща си, който е бил мъртъв от години.
Има една изключителна сила, която Ви влияе в момента – силата на авторитетните фигури. Вашите лели, чичовци, религиозни лидери, учители и хора, които са били около Вас са Ви повлияли. Хората преминават през живота си нездрави, нещастни и разорени през повечето време, никога не осъзнавайки, че го правят заради концепции посадени в техните умове от авторитетни личности с най-добри намерения.
Моите родители починаха и аз ги обичах много, но когато става въпрос за изкарване на пари, те бяха в много голяма грешка. Защо Вашите родители не са Ви казали, че парите на навсякъде около Вас? Всичко, което е нужно да направите е да мислите по определн начин, да действате, да мислите позитивно, да се видите, че вече ги имате, пак да действате и да ги привлечете във Вашия живот. Защо Вашите родители не са Ви казали това? Ще Ви кажа защо. Техните авторитетни личности са им казали неща като:
Бъди щастлив с това, което имаш.
Парите не растат по дърветата.
Всяка спестена стотинка е изкарана стотинка.
Ние не сме богати, но сме щастливи.
Вие имате концепции вътре във Вас, които са насадени там от Вашите авторитетни фигури. Време е да ги изкарате от там. Вероятно са Ви казвали неща като : “Отиди да изкараш добро образование, учи здраво и като изкараш едно добро образование с добри оценки, ще получиш добра работа в добра компания, работи здраво и дълго о остани там двадесет и пет години, получи пенсия и се приготви за живота.” Кей Си Сий го казва по този начин: Взимаш пилешки малко образование, което ти дава пилешки малка диплома така, че отиваш да впечатлиш някои пилешки малки компании и започваш да работиш за пилешки малък шеф. Така оставаш да работиш в пилешки малката компания и взимаш пилешки малка заплата за тридесет години, докато слушаш някакъв човек, който мразиш през целия си живот. И в края на тези тридесет години взимаш пилешки малка пенсия. Това не е живот, а храна за пилета.
Всичките глупави концепции идват от нездрави, нещастни и разорени хора. Това, което ще Ви препоръчам е да започнете да преценявате тези концепции. Имате разрешението ми да оцените всяка концепция.
Вие сте достатъчно силни, за да се изправите пред авторитетните си фигури. Един лош навик обикновено разваля дозина добри. Навиците са или най-добрите от слугите, или най-лошите от господарите. Тези навици обикновено са дълбоко вкоренени в повечето хора. Вие можете да сте милионер. Не е нужно да чакате петдесет години, за да се случи това. Това може да се случи през следващите две години. Това може да се случи през следващата година за Вас. Вие можете да правите по един милион на година. Ако аз мога да го направя без икономическо образование и без никакъв капитал, тогава и Вие можете също. Аз го нправих с огромно желание и воля да се науча и да дръпна. Това е ключът. Аз имах голямо желание да направя определени неща и ще Ви помоля и Вие да имате голяма воля да се изправите пред тези стари концепции, които са Ви набивани в главата от авторитетните личности във Вашия живот. Това е трудна задача, но ще бъде много добре възнаградена.


Силата на избора

Красотата да си човешко същество е, че можеш да избираш мислите си. Вие можете да изберете да създадете варианти и отговори, за да получите прекрасни резултати в живота си. Едно животно получава стимул и отговаря автоматично. Познавам много хора, които харесват това. Те преминават през живота си и никоага не са сигурни, че имат варианти. Животът може да е труден. Хората просто отговарят без да мислят, че има две страни на всичко и, като човешки същества, когато получим стимул от външен източник, ние имаме възможността да създаваме варияти в нашите животи. Вие имате способността да избирате мислите във Вашия мозък.
За каквото спорите, това запазвате.
Едно момче ми каза един ден “Аз никога не мога да стана милионер!” и започна да обяснява защо никога не може да стане такъв. Познайте какво? За каквото спорите, това запазвате. Внимавайте какво твърдите. Много хора спорят за неща, които те не искат в техния живот. Вие имате силата да избирате. Тази програма е за избора. Как бихте избирали за себе си? Внимавайте какво твърдите, защото това е, което запазвате.
Концепцията за “недостига” (около нас няма достатъчно) е измислина от британския икономист Томас Малтус. Докато работил в Индия през края на 18-ти век, Малтус сметнал, че населението се увеличавало със скороста на геометрична прогресия (2, 4, 8, 16,...), а продукцията на храна растяла със скоростта на аритметична прогресия (1, 2, 3, 4,...). Но както Хенсън посочва в “Как да постигнем тотален просперитет”: “Истината е, че Малтус не е знаел за зибретенията, които се измислят по време на процеса – замразяването – измислено в морето и херметическото затваряне, както и други техники за консервиране на храни, които показват, че Малтус греши.”


Стратегия 1-3:
Поемете контрола над Вашите авторитетни фигуриМалкият живот

“Навикът е или най-доброто от слугата, или най-лошото от господаря.”
Емънс
Преди да сте стигнали възрастта на причината, авторитетните фигури във Вашия живот са Ви насадили концепции, които след по-дълбок размисъл Вие бихте ги отрекли. Ние сега навлизаме в секция, която ще Ви позволи да разгледате някои от тези концепции и ще Ви покажа някои упражнения, които да Ви помогнат да преодолеете тяхното влияние върху Вашия живот.


Стратегия 1-4:
Използвайте 8-те навика за правене на пари


“Умът е мощен магнит и като такъв привлича каквото отговаря на неговия управленски статут. Очакването диктува какъв ще бъде управленския статут и следователно управлява какво отговаря на ума и какво да бъде привлечено във Вашия живот. Очакването може да бъде или благословия, или проклятие, но и в двата случая то определено е една от най-мощните невидими слили във Вашия живот.”
Боб Проктър
В тази секция ще говорим за осем навика за правене на пари, които ще Ви позволят да привличате нещо много по-добро във Вашия живот.
Помня една приятелка, която искаше да си намери продуцент за албума. Тя е прекрасна певица и за кратко време се настрои на правелната честота. Тя започна да визуализира CD-то си и много скоро го получи. От друга страна, познавах едно момче, което се беше съсредоточило върху прахосването на пари. Той беше наследил милиони от семейството си. Той бил загрижен, че не е получил законно-полагаемия му дял и преди да се усети беше загубил каквото имаше.
Вие трябва да промените това, което се случва във Вашия мозък като се научите да мислите по-позитивни мисли и така ще привлечете по-позитивни резултати във Вашия живот. Вие привличате точно това, което очаквате. Хората, които очакват да бъдат уволнени, получават уволнение. Хората, които очакват да изгубят пари във Вегас, ги губят. Те казват “Аз ще загубя само 200 долара.” Те отиват там с очакването за загуба. Хората, които очакват да получат настинки и главоболия, получават. Хора, които очакват да си загубят багажа, го губят.
Чуйте какво казва Мардън:
Дълбоко вътре стоят тези бездействащи сили.
Сили, които ще го изненадат, които той никога не си е мечтал, че притежава.
Сили, които ще направят революция в неговия живот, ако бъдат събудени и оставени да действат.


Стратегия 1-5:
Открийте кой слушате за съвет


“Проблемът с хората е не, че те не знаят,
а че знаят твърде много.”

Джош Билингс


Кой слушате?

Често виждам хора, които се обръщат до човека до тях и питат “Мислиш ли, че някои от тези неща ще работят за нас?” Моят въпрос е “Защо питате който и да било?” Толкова често хората питат грешния човек за съвет. Защо хората питат болни доктори как да се излекуват? Защо те питат разорени хора как да станат богати? Каква смешка!
Бих искал да си представите, че последвате съвета ми и напишете един дълъг списък с “желанията, които са Ви на сърцето”. Напишете всичко, което наистина искате да постигнете във Вашия живот.
Представете си, че след това написвате списък на хората, на които ще покажете горния списък. След това бих искал да напишете какви биха били техните реакции към Вашия списък с желания.
Какво биха казали Вашите родители, ако им покажете Вашите цели? Какво биха казали Вашите професори или учители? Много религиозни лидери имат силни убеждения по отношение на парите, богатството, поставянето на цели и постиженията. Какво би казал Вашият религиозен лидер, ако му покажете нещата, които искате да постигнете? Какво би казал репортер от местния новинарски канал, ако му покажете този списък? Дали ще бъде окуражителен? Би ли Ви помогнал? Би ли Ви казал да сте реалист? Каква би била Вашата реакция? Какво би казал представител на най-близките Ви приятели? До колко би Ви подкрепил? Дали биха Ви се присмели? Пследната категория е “треньор”. Това съм аз. Какво бих казал аз, ако ми покажете списъка?
Напишете по едно-две изречения за всеки. Резултатът може да Ви стресне. Вие бихте искали да промените колко често посещавате тези хора и колко дълго прекарвате с тях.

Стратегия 1-6:
“Лист с реакции”


Тук напишете как мислите, че следните хора биха реагирали след като видят списъка Ви с “желания, които са Ви на сърцето”.

Родители
................
Учители
.................
Религиозни лидери
.................
Медия
..................
Приятели
..................
“Треньор” - Аз
...................

Навик за правене на пари #1: Магнетизирайте се към мисли за просперитет


“Парите носят една клетва,
според която никой, който не обича
парите, не би трябвало да ги има.”

Стара ирландска поговорка
Вярванията, които имате по отношение на парите са важни. Някои хора вярват (аз не съм от тях), че “Парите не могат да излекуват бедността.” Щом като те не могат, тогава какво трябва да има един човек за проспериращ живот?

Стратегия 1-7:
Определете Вашите вярвания по отношения на парите


Магнетизирайте се към проспериращи вярвания. Повечето хора, които са нездрави, нещастни и разорени имат мизерстващо съзнание. Имат мизерстващи вярвания. Като навлезнете в следващия материал ще чуете твърдения като тези от Вашето “програмиране”:
Бъдете щастлив с това, което имате.
Не се чувствайте зле.
Не очаквайте прекалено много.
Бъдете реалист.
Ти за кой се мислиш?
Около нас няма достатъчно.
Хората с пари са зли.
Хората с пари не са етични.
Хората с много пари само се грижат за себе си.
Това не може да се случи на теб.
Ти нямаш късмет.
Това може да се случи на него/нея, но не и на теб.
Ти не си достатъчно умен.
Ти нямаш достатъчно пари, за да направиш големи пари.
Ти нямаш правилното образование, за да направиш нещо голямо.
Не може всеки да е милионер.
Парите не донасят щастие.
Парите са корена на всичко зло.
Богатите хора са мошеници.
Парите развращават.
Богатите хора само се грижат за парите си.
Кой каза, че само богатите хора мислят за пари? Аз познавам много хора, които са разорени и мислят за пари през цялото време. Хората с пари не са етични? Хайде, де! Кой мислите, че ограбва банките? Един милионер не би ограбил магазин за хранителни стоки или човек като го заплашва с нож! Тези глупави бедняшки вярвания трябва да бъдат сложени под съмнение. Добре е да се оцени всяка идея и аз ще Ви накарам да направите това чрез нещо, което може да е болезнено.
Искам да мислите за пари. Ще Ви разведа през няколко различни концепции свързани с парите. Знам, че сте чували за любовта към парите и всичките проблеми свързани с притежанието им, но аз искам да обърна нещата и да се замислите за това какви проблеми сте имали поради липсата на пари във Вашия живот. Помислете за това. Това да си разорен си е цяло предизвикателство. Аз го знам. Знам какво е да Ви вземат колата и апартамента и да бъдете унижен заради липсата на пари. Като дете си спомням, че ми се е налагало да нося чкето на сестра ми до училище. Повтарям, трябваше да нося женско яке до училище.


Парична болка

Напишете каква болка сте имали, заради липсата на пари. Напишете какви проблеми сте имали, заради липсата на пари.

Парични думи

Мислете за парични думи. Не мислете дълго за това. Напишете каквито думи Ви изникват в главата. Какви единични думи идват в ума Ви, когато мислите за пари? Продължете. Започнете да пишете сега.

Парична история

Мислете за Вашата парична история. Какви думи или асоциации сте научили за парите? Започнете да пишете какво сте чули по отношение на парите във Вашата история.

Парични лъжи

Напишете най-глупавото нещо, което сте чували за прите. Коя е най-лошата безсмислица, която сте чували за парите? Аз съм чувал хората да ми казват, че ако имаш много пари може да бъдеш отвлечен срещу откуп и че парите карали хората да отидат в ада. Коя е най-лошата концепция, която сте чули по отношение на парите, докато сте растяли?

Парични облаги

Вие трябва да привлечете пари във Вашия живот, това никога няма да се случи, ако Вие главно вярвате, че парите са лоши и че само злите хора имат пари. Това, което трябва да направите е да започнете да мислите как да привлечете повече пари във Вашия живот. Вие трябва да промените отношението си към парите. Парите са добри! Искам да напишете как бихте се чувствали, ако изведнъж станете богат. Колко хубаво щеше да е това? Как бихте се чувствали, ако имахте достатъчно пари, за да живеет живота, който бихте искали?
Помислете за болката, която парите са Ви причинили, и за нещата, с които сте израстнали, и историятя, която имате с парите. Вие трябва да видите, че вярванията, които сте имали за парите в повечето случаи са били негативни. Вижте! Повечето от нас са израстнали с бедняшко съзнание. Ние се нуждаем от това упражнение, за да започнем да се магнетизираме към вярвания за просперитет и аз ще Ви дам много стратегии за това как да направите това. Вие трябва да шокирате Вашия съзнателен ум така, че да видите парите по друг начин.

Навик за правене на пари #2: Магнетизирайте се за умствена сила


Настрйте се за богатство.
(Навън старото и вътре с новото)
Невъзможно е да добавите нещо в кутия, която е вече пълна. По същия начин е невъзможно да имате нови вярвания, докато старите “противоположни” все още са здраво “заковани” във Вашия подсъзнателен ум.

Стратегия 1-8:
Използвайте основните стъпки за привличане на желанията, които са Ви на сърцето


1. Напишете старите бедняшки мисли.
2. Осмейте/Отхвърлете старите бедняшки вярвания.
3. Напишете окуражаващите алтернативи.
4. Използвайте твърденията, които привличат пари.


Бедняшки мисли

Парите не растат по дърветата.
Ние сме бедни, но сме щастливи.
Не можем да си го позволим.
Не можем да имаме всичко.
Бъди реалист.
Спестявай, спестявай, спестявай.
Никога не знаеш какво бедствие може да има утре.
Една спестена стотинка е една изкарана сторинка.
Почисти си чинията. Има гладуващи хора по света.
Бъди внимателен.
Аз съм без късмет.
Това може да им се случи на тях, но не и на мен.
Парите не купуват щастие.
Лошите новини идват по три.
Аз не мога да съм богат.
Трябва да имаш пари, за да направиш пари.
Богатите хора са нещастни.
Ако си богат, не можеш да имаш душа.
Богатството развращава.
“Най-голямото от зло и най-лошото престъпление е бедността... нашето първо задължение – задължение, пред което всяко друго е незначително – е да не сме бедни.”
Джордж Бърнард Шоу


Пример
1: Бедняшки мисли:
“Парите са коренът на всяко зло.”
“Аз не мога да съм богат.”
2: Осмиване:
“Парите са корена на ЯКО пазаруване.”
“Аз не мога да съм космат!”
Опровергаване:
“Липсата на пари е коренът на всяко зло.”
“Покажете ми задника, който казва, че не мога да съм богат.”
Отричане:
“Парите са коренът на всяко зло за злия човек, но аз съм обичлив, добър и щедър.”
“Аз мога, трябва и ще бъда богат. Аз ще го направя щастливо и лесно.”
3: Окуражаващи алтернативи:
“В моите ръце, парите са коренът на голямо даряване и любов.”
“Големите богатства идват при тези, които служат добре, следователно аз съм богат.”
4: Твърдения за привличане на пари:
“Парите са велики, грандиозни и чудесни! Аз ги привличам в изобилие, за да предоставя богатството, което желая, за да помагам на другите и за да създам един по-добър свят за всички.”
“Аз си избирам съдбата и богатстово е част от картината. Аз практикувам навици за правене на пари. Аз променям лесно, бързо и постоянно тези неща, които ми пречат да постигна целите си.”

8-те твърдения за привличане на париТв. 1
“Парите са велики, грандиозни и чудесни! Аз ги привличам в изобилие, за да предоставя богатството, което желая, за да помагам на другите и за да създам един по-добър свят за всички.”


Тв. 2
“Аз имам голяма умствена сила. Аз си контролирам емоциите. Аз имам пращящ от здраве ум и това ми помага да се забавлявам в постигането на желанията, които са ми на сърцето.”


Тв. 3
“Аз имам своите желания, които са ми на сърцето. Всичко, към което насоча моя мозък идва към мен като по план. Това се случва всеки път. Аз просто привличам повече и по-добри неща в моя живот.”


Тв. 4
“Аз имам огромна упоритост и решителност. Аз съм винаги абсолютно фокусиран желанията, които са ми на сърцето. Аз успявам, защото съм азнгажиран с това, което искам. В моя живот аз имам вяра, кято може да премести и планина.”


Тв. 5
“Аз си избирам съдбата и богатстово е част от картината. Аз практикувам навици за правене на пари. Аз променям лесно, бързо и постоянно тези неща, които ми пречат да постигна целите си.”


Тв. 6
“Аз съм господарят на масивното действие. Аз се забавлявам като карам нещата да се случват. Нещата изглежда си попадат на мястото при мен! Парите идват по моя път, заради моите позитивни навици и действия. Аз знам какви въпроси да задам, за да генерирам решения и аз действам веднага върху отговорите, които получавам.”


Тв. 7
“Аз имам голяма увереност. Хората ме харесват и аз харесвам хората. Аз давам. Аз съм загрижен за другите и гледам да давам. Аз дърпам към себе си всеки, от който се нуждая, за да ми помогне да си постигна целите. Аз правя приятели лесно. Аз съм любвеобилен и способен.”


Тв. 8
“Парите текат по моя път. Всичките пари, от които се нуждая, за да заредя своите проекти са по техния път. Всичко, от което се нуждая се движи към мен. Аз съм магнит за пари.”

Навик за правене на пари #3: Магнетизирайте се за желанията, които са Ви на сърцето

Стратегия 1-9:
Следвайте тези 6 стъпки, за да получите желанията, които са Ви на сърцето.


От раждането до 18 годишна възраст едно момиче се нуждае от добри родители; от 18 до 35 тя се нуждае от добра външност; от 35 до 55 се нуждае от добра индивидуалност; а от 55 нататък се нуждае от пари.
Софи Тъкър


Как да получите желаниятя, които са Ви на сърцето

Стъпка 1. Бъдете кристално чсен какво искате и до кога.
Стъпка 2. Направете писмено описание на желанията, които са Ви на сърцето и го носете винаги с Вас.
Стъпка 3. Използвайте следните четири форми на въздействие върху Вашия подсъзнателен ум.
а) Емоционално въздействие: Вие ще видите по-добри резултати, когато се докоснете до чувствената страна на живота.
б) Визуализация: Това е, всъщност, да видите в окото на Вашия ум нещата, които желаете.
в) Твърдения: Това са твърдения към Вас за Вас.
г) Разпределени повторения: Включва работа върху това за определн период от време.
Стъпка 4. Тренирайте си “екипажа” ежедневно, използвайки магическото 30-дневно упражнение.
Напишете желанието, което Ви е на сърце, всеки ден за 30 дни. Това ще има изключителен ефект върху Вашия живот. Казвайте това не е достатъчно. Пробвайте да го пишете чисто нов всеки ден за един месец. Вие ще видите защо аз започвам всеки ден с моята бележка към екипажа.
Стъпка 5. Започнете веднага. Отидете толкова далеч, колкото можете; когато стигнете там, следващата стъпка ще бъде ясна.
Стъпка 6. Елиминирайте отлагането, безспокойството, съмнението, страха и негативното използване на “КАК”.

Навик за правене на пари #4: Магнетизирайте се към непреклонимо постоянство


Нищо на света не може да заеме мястото на постоянството.
Талантът няма; нищо не е по обичайно от неуспял човек с талант.
Гениалността няма; невъзнаграден гений е като поговорка.
Образованието няма; светът е пълен с образовани скитници.
Постоянството и решителността сами по себе си са всемогъщи.
Калвин Кулидж


Дръжте се

“Не се потете по малките неща.
Запомнете, че това са малки неща.”
Да се опиташ да станеш богат може да бъде трудно за един човек. Това може да бъде трудно за едно семейство. На много хора им липсва способността да издържат на тежки времена. Вие можете да си контролирате мислите. Вие можете да практикувате перспектива като промените начинът, по който интерпретирате Вашите остоятелства, ситуации и среди. “Задачата е не да видите нов свят, а да видите света с нови очи.” Хората, които могат да променят начина, по който виждат техния свят, ще победят без загуба. Джон Милтън е казал “Умът в себе си, в неговото място, може да направи ад от рая и рай от ада.”
Вие ще изпитате в живота резултатите от доминиращите мисли в главата Ви. Защо накои хора избират да видят най-лошото в една ситуация, докато други избират да видят най-доброто в същата ситуация? Защо някои хора постоянно виждат какво станало не както трябва, а други виждат това, което е правилно? Кои според Вас ще успеят в това велико пътуване, в което сте и Вие?
Всеки има препятствия. Всеки се нуждае от перспектива в лицето на тези предизвикателства. Вашият отговор в занимаването с бурите на живота ще диктува резултатите, които постигате.

Стратегия 1-10:
Запомнете, че винаги има какво да научите от всяко препятствиеДръжте се и се учете

Препятствията на живота ще дойдат. Единственото място на земята, където няма проблеми е гробището. Всяко място и всеки човек ще бъде ударен от бурите на живота. Ако запомните, че винаги има нещо, което да научите във всеки проблем, тогава вие ще можете да се научите да растете от бурите, вместо да бъдете пометени от тях.
Мичел е казал “Не това, което се случва с нас е важно, а това, което се случва в нас.” Той е бил прав и сигурно го е знаел. Мичел е бил жертва на много сериозен пожар и след това преживял самолетна катастрофа, която го оставила парализиран. Той е вдъхновение - някой, който е станал по-добър след бедствие. Мичел е вероятно един от най-живите хора на планетата, главно, заради уроците, които той е научил за живота и какда го живее, докато се възстановява от нараняванията си.
“По-малко вероятно е да губиш твърде често, отколкото да се откажеш твърде рано.”
Дейв Уейнбаум
Добре се вгледайте в препятствията по пътя Ви. Вместо да ги проклинате и да Ви се искаше да ги няма, се запитайте какво можете да научите от Вашата ситуация. Как бихте могли да станете по-добър човек въпреки личните Ви препятствия? Някой веднъж беше казал, че ние преживяваме болезнено живота, докато не си научим урока. Запомнете, над всеки буреносен облак има ярко слънце, което никога не изчезва.
Има нещо, което да научите от всяка нежелана ситуация!

Стратегия 1-11:
Запомнете, че има две страни на всяко предизвикателство


Дръжте се и намерете съкровището


Има две страни на всяка монета. Китайците наричат това принципът Ин/Ян. Всичко негативно има позитивна страна. Вие просто трябва да я потърсите. Падението за един човек ще стане средството за друг човек, чрез което той да стане богат. Вижте предизвикателствата във Вашия живот като дегизирани благословии и се опитайте да разкриете скритите възможности.
По време на “Голямата депресия” не всеки обърна корема. Някои хора, всъщност, забогатяха. Когато виждате проблем, Вие, всъщност, виждате възможност. Един от най-бързите начини да станеш богат е да решиш проблемите на другите хора или да им улесниш трудностите.
Много успешни бизнеси са се родили от нечий проблем. Един човек взел остатъчните дървени стърготини от дъскорезниците за без пари и направил няколко дървени продукта за горене от тях. Той забелязал, че дворовете на дъскорезниците имали проблем с излишните стърготини. Те не знаели какво да правят с тях. Той действал и започнал един чудесен бизнес.
“Ако ще стане, то зависи от мен.”

Стратегия 1-12:
Запомнете, всяко предизвикателство си отива


Дръжте се и бъдете търпеливи


Всеки проблем ще си отиде. Или той ще се промени или Вие. Никой проблем не е постоянен. Той не може да е постоянен, защото всичко тече; всичко се променя. Да се безспокоите е безсмислено. Вместо да се готвите да се предавате, запомнете, че всеки проблем има кратък живот. Нещата ще се оправят. Стремете се да растете.
“Трудните времена никога не издържат докрай, но силните хора го правят.”
Робърт Шулер
Какво ще кажете за комунизма? Или берлинската стена? Кой би повярвал, че цялата берлинска стена може да бъде разрушена за няколко дни или че комунизмът ще рухне за няколко седмици?
Погледнете към Вашите проблеми и се запитайте “Дали това ще има значение след пет години – какво ще стане още догодина?”
“Безспокойството е като люлеещ се стол;
То ще Ви даде някаква занимавка,
но няма да Ви доведе до никъде.”


Стратегия 1-13:
Запомнете, ако можете да генерирате идеи, тогава можете да решавате проблеми


Дръжте се и мислете


“Няма никакви проблеми, а само недостиг на идеи.”
Проблемите не са проблемът. Всеки един проблем, предизвикателство или буря, които срещате днес имат като свое решения една идея, която чака да бъде използвана. Разберете, че единственото нещо между Вашата ситуация и премахването и е една идея.
Спрете да гледате проблемите си, а се вгледайте в решенията. Вие може да нямате възможност да направите нещо за това какво се е случило, но Вие със сигурност можете, и трябва, да направите нещо за намирането на решение. Това решение може да изглежда като фантазия в момента, но имайте едно на ум, че самолетът не е бил нищо повече от една фантазия, докато двама братя не започнали да търсят идеи как тяхната фантазия да стане реалност. Фантазиите могат да станат факти.
“Аз бях убеден, че ако Вие мислехте малко, оставахте малък, а аз нямам никакво намерение да остана по този начин.”
Рей Крок
Беше Коледа. Провинциалната черква се пълнеше с хора. Настроението беше празнично. Семейства идваха от близо и от далеч да се радват на изключителния орган, свирещ красивите песнички за коледните празници. Внезапно се появи проблем.
Службата тъкмо щяла да започне, когато органистът открил една църковна мишка, която беше изгризала органа отвътре. Само след няколко минути органистът набързо композирал заместваща песничка, която той изсвирал на неговата стара акустична китара.
Акордите били прости, а мелодията – сладка. Тази вечер била първата, в която светът чул известната коледна песничка “Тиха нощ”. Чрез фокусиране върху решението, а не върху проблема, крайният резултат бил изключителен.

Стратегия 1-14:
Запомнете, Вие не сте сами


Дръжте се и бъдете благодарни


Всеки има проблеми.
“Човекът без обувки се оплаквал на улицата, докато не срещнал човека без крака.”
Вие не сте сами. Дори най-единните хора имат бури, които да преодоляват. Всъщност, хората, които печелят най-много в живота често имат най-големите предизвикателства пред тях. Хората, които печелят най-много в живота са често тези, които поемат най-големите рискове. Вие не сте сами. Подредете себе си с другите, които може би срещат това, което Вие срещате. Вие, вероятно, бихте могли да решите Вашите проблеми заедно.
След като се завърнах от удължено международно бизнес пътуване, аз имах огромен брой от спешни телефонни съобщения. Повечето от обажданията бяха от успешни бизнес контакти или партньори, които чакаха за моите насоки по текущи проекти. Това беше последното нещо, с което исках да се занимавам; Аз бях уморен и исках да си почина, но се налагаше да отговоря на обажданията.
Бързо сложих нещата в перспектива, когато осъзнах, че това е проблем, за който бих дал всичко да го имам преди няколко години. Аз имах успех и хората искаха да работят с мен. Моята гледна точка е, че колкото по-голям успех имаме, толкова по-голямо е предизвикателството. Никога не забравяйте, колкото по-голямо е препятствието, толкова по-голяма е възможността.
Робърт Фулъм, автор на “Всичко, което наистина трябва да знам съм го научил в детската градина”, го казва по този начин: “Винаги съм мислил... че всеки може да направи пари. Да направиш живота си такъв, че да си заслужава да го живееш, това е истинският тест.”

Навик за правене на пари #5: Магнетизирайте се за навици за правене на пари


Ние сме това, което правим многократно.
Аристотел


Навици за правене на пари

Повечето хора знаят какво е нужно да направят, за да станат по-богати. Повечето хора знаят, че техните финанси биха били в по-добра форма, ако отказваха да купуват на кредит. Повечето хора знаят за нуждата да спестяват определен процент от техния доход за пенсионирането или за непредвидени ситуации. Повечето хора знаят, че ако гледаха по-малко телевизия, щяха да имат повече време, за да генерират доход. Веднъж след като тези навици станат част от Вашия начин на живот, Вие ще бъдете на пътя към Вашата финансова независимост.

Препоръчителни навици за правене на пари

- Четете позитивна книга за личностното изграждане за 30 минути на ден.
- Планирайте следващия ден преди края на днешния ден.
- Гледайте шестдесет минути по-малко телевизия.
- Забранете си да клюкарствате. Говорете позитивно за другите.
- Напишете благодарствена бележка на някой всеки ден.
- Спестявайте 10% от Вашия доход.
- Забранете си да купувате каквото и да било с кредитна карта, за което не бихте могли да си платите кеш.
- Създавайте си по един ДРИ (Доход от Различни Източници) на месец.
- Работете по Вашите цели всяки ден.
- Обядвайте с някоя преуспяла личност всеки ден.
- Намерете си ментор и правете каквото той/тя ви казва.
- Започнете да се срещате нощем с Вашия съпруг/съпруга.
- Пишете по една страница всеки ден от Вашата новела.
- Правете упражнения, за да облекчавате стреса.
- Прочетете книга свързана с продажбите.
- Правете по нещо мило за някой всеки ден.
- Почистете си работното място
- Усмихнете се.

Стратегия 1-15:
Ангажирайте се да придобиете два нови навика за правене на пари


Работен лист за навици за правене на пари


Ако аз...(напишете два навика за правене на пари)
1.
2.
всеки ден, знам, че ще се магнетизирам към парите.
Аз поемам неотменим ангажимент към себе си да насадя тези два навика в моя живот. Ще започна изведнъж. Аз ще практикувам тези навици, докато те не станат част от моя живот. Аз съм отговорен да направя тези два навика постоянни в моя живот.
Моят подпис отдолу е моето задължение.


Навик за правене на пари #6: Магнетизирайте се за масивни действия


“Молете се за картофът, но грабнете мотиката.”
Рик Ледук

Стратегия 1-16:
Напишете причините, заради които, според Вас хората не действат


Неуспешната мобилизация може да се каже, че е един от най-големите проблеми в света. Много хора имат добри намерения, но не действат по тях. Каква мислите, че е причината? Помислете малко. Какво Ви спира да действате по добрите идеи? Аз вярвам, че като откриете отговора на този въпрос ще направите огромна стъпка напред в процеса на Вашето израстване.
“Моментът, в който позволите избягването на неуспеха да стане Ваш мотиватор, Вие вече сте надолу по пътя на бездействието.”
Роберто Гизета, изп. Директор на Кока-Кола


Защо хората не действат?

Действайте дръзко и невиждани сили ще Ви се притекат на помощ.
Доротеа Бранд


Навик за правене на пари #7: Магнетизирайте се за сътрудници в граденето на богатство

Вие сте наразстояние само пет човека кой да е на планетата.
Марк Виктор Хенсън
Вие буквално можете да се магнетизирате към сътрудници за градене на богатство. Вие можете да накарате хората да Ви се обаждат, да се удрят във Вас, дори да се разбиват във Вас, ако е нужно. Ако се магнетизирате към правелния човек, тогава Вие почти сигурно ще имате желанията, които са Ви на сърце.
Колко заможни хора познавате? Колко време прекарвате с милионери? Колко често седите с хора, които искат да Ви помогнат да получите всичко, което искате от живота?

Нездравите, нещастните и разорените хора се мотаят около нездрави, нещастни и разорени хора!


Нека това да бъде урок. Излезте от Вашата комфортна зона. Хората искат да помогнат. Позволете им! Научете се да се магнетизирате към сътрудници за градене на богатство.

Как?

1. Определете какви умения, талант, съвет, ресурси и контакти са Ви нужни.
Спомням си, когато за първи път започнах с бизнеса с говоренето и трейнинга. Никой не знаеше кой съм аз и открих, че трябва да съм доброто куче на други, по-добре развити оратори. Отидох на речите на един такъв оратор и знаех, че ще извлека изгода от това като събера контакти. И така и стана. Аз прецених хора, които биха могли да ми помигнат, свързах се с тях за помощ и те ми помогнаха.
2. Представете си ги магнетизирани към Вас.
Разиграйте си умствени филмчета за това как срещате хората, които искате да срещенете. Представете си какво ще им кажете. Представете си за какво говорите. Вижте се как вечеряте с тях.
3. Направете си списък със сътрудници за градене на богатство
Това е списък от хора, които искате да срещенете през живота си. С кой искате да станете приятели? С кой искате да седнете и да задавате въпроси? Кой имате нужда да срещнете?
4. Направете така, че всеки да знае, че Вие искате да срещнете тези хора.
Говорете за Вашия списък през цялото време. Поставете го в уеб сайта си. Декларирайте пред света, че имате намерение да се запознаете с тези хора и дори помолете публиката за помощ.
5. Пригответе си ръкопис
Вече приготвен ръкопис е много полезен, когато искате да срещнете тези хора. Разбира се, известните личности са по-различни от обикновените хора. Опитайте се да се срещнете с най-успелите хора във Вашия град, Вашата компания и Вашата индустрия. Звъннете им по телефона и им прочетете ръкописа. Това е един пример за ръкопис, който може да помогне.
“Здравейте, моето име е ...................... Никога не сме се срещали, но аз много Ви уважавам. Причината, поради която Ви звъня е, че бих искал да се срещнем за малко. Аз се опитвам да достигна нови нива в моя бизнес и знам, че бих могъл да науча много от някой като Вас. Ще са ми нужни само 37 минити от Вашето време. Когато се срещнем аз ще нося списък с добре-обмислени въпроси. Аз ще си водя записки и ще действам според съветите, които ми давате. Също така ще Ви осведомя за моя прогрес.”
6. Започвайте да звъните!

Стратегия 1-17:
Направете си списък от хората, които искате да срещнете и да научите от тях


Навик за правене на пари #8 Магнетизирайте се към програма за прогрес


Глупостта занитва Вашите очаквания към пода
Оскар Уайлд
Вашето по-ранно програмиране направлява Вашия живот и контролира качеството на Вашите резултати. Това е много мощна сила във Вашия живот. Не правете никакво въздействие върху всичко, което мислите и правите.
Ние сме същества на придобитите навици! Ван де Уол го е казал:
Вие не сте научили нищо,
докато нямате нова постоянна промяна в резултатите.

Вал Ван де Уол


Стратегия 1-18:
Започнете деня си с едно тихо време


Процесът на промяна е бавен и скучен. Едно от нещата, които са работили добре за мен е практикуването на едно тихо време на ден. Аз започвам по-голямата част от сутрините си четейки, медитирайки или слушайки нещо одухотворяващо. Някои хора започват деня си като четат вестника или като гледат телевизионните репортери. Какво опасно нещо за правене.
Джеймс Алън го е казал “Хората се грижат да подобрят обстоятелствата си, но не желаят да подобрят себе си; така те се въртят в един затворен кръг.” Знам, че най-будните хора са най-добрите ученици. Това са тези, които слушат записи, четат и работят по подобряването на себе си.
На следващат сутрин чета:
“Във всяка ера, включително и нашата, хората са били склонни да вярват, че дните на възможностите за натрупване на големи богатства са свършили. Ерата, която в момента протича почти винаги е изглеждала по-добре.”
Това беше фантастично! Аз отговарях на няколко e-mail-а от хора от Азия, които чувствали моментните икономически беди като ужасяващи. Тези хора чувствали, поради това, че Азия била в такава трудна ситуация, че нямало как да забогатеят. Аз съм тук да Ви кажа, че във всяка ситуация можете да забогатеете. Някой е забогатявал във всяка една икономика от началото на времето. Правете редовна практика на учене. Дневното тихо време е един начин.
Намерете място, където можете да си уговорите врща сам с себе си без някой да Ви безпокои. Уговаряйте си тази среща всеки ден по едно и също време, ако е възможно. Намерете си добра книга и я изучете. Слушайте музика. Водете си дневник. Правете го редовно.
Най-голямото откритие на моето поколение е, че човешките същества могат да си променят животите като си променят маталитета.
Уилям Джеймс

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.